Grześ twierdzi że może to nie wina rozrządu tylko coś się dostało do 4-go cylindra i zablokowało tłok. Ew. może pasek przeskoczył i tłok walnął w zawór który się urwał i wpadł, wynik jest taki: pogięte i urwane zawory z tłoka została połówka, wygięty korbowód, wygięty wał, pęknięty blok silnika, uszkodzona głowica, nawet wtrysk dostał.
Podziękowania dla "Ćwiarteczka"
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bobasekkrzypaw napisał/a:
silnik do wymiany
pasek pękł czy przeskoczył?
czy może to coś innego?
Pasek rozrządu przeskoczył ale nie było to początkiem awarii ani przyczyną tak dużych szkód. Ucierpiał tylko jeden cylinder. Moim zdaniem zaczęło się od urwanego grzybka zaworu. Tylko czemu się urwał tego nie wiem ale już nie raz słyszałem i widziałem takie awarie...
Tak więc szukamy sprawnego, silnika (słupek) w miarę najmłodszego :idea:
[ Dodano: Pon 14 Lut, 11 22:43 ]
krzypaw, uprzedziłeś mnieNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzypawNom, ale jakoś mi niejest z tego powodu wesoło,
więc nie ma co się przejmować, pewnie za 2 tygodnie auto będzie śmigać jeszcze lepiej niż do tej poryNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
no ja rozpuściłem wśrdód znajomych informację i się będzie jutro szukać, sam też mam zamiar od rana dzwonić, ew. pojeżdzę, mam jutro wolne z pracy.
na allegro sprzedaje gośc, chce 1700 za słupek i daje 30 dni gwarancji rozruchowej. Zna może ktoś sprzedającego?? Myślę że nie najgorsza oferta, jak sądzicie?
Komentarz
-
-
sew1981, nie wiem czemu ponieważ u mnie odpala się bez problemu w nowej karcie
NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaTak więc szukamy sprawnego, silnika (słupek) w miarę najmłodszego
[ Dodano: Wto 15 Lut, 11 09:05 ]
no tak , coś mi się popierniczyło , słupek ma głowice beż wtrysków , no ale jakby komuś była potrzebna...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Silnik znaleziony, dzięki swojej uprzejmości dobrygrzeswawa obejrzał go w aucie gdzie jeszcze jest. Tylko że tak właściwie to loteria. Wielka niewiadoma co się kupi. No i kupiłem agr-a czyli 90 km a miałem ahf a to było 110 km, Tak więc 20 koników mniej, różnica tylko we wtryskach ale mój jeden jest uwalony tzn. jedna końcówka, no i nie wiem czy można jeden tylko wymienić?? Nie mam już kasy na nowe końcówki a jeden używany wtrysk z końcówką to ok 100 zł.
Komentarz
-
Komentarz